Ohje: Saunavasta

valmisvasta

Tarvitset:

– Lehtiaihioita, joissa on pyöreähköjä terälehtiä n. 20. Sopivia saa monilla kuvioleikkureilla, jotka ovat riittävän pieniä. Tässä vasta on tehty vihreästä paperista joka on hiukan tulostuspaperia paksumpaa

– Ohutta kangaspäällysteistä rautalankaa n. 40-50cm

Ruskeaa akryylimaalia

Lisäksi sakset rautalangan leikkaamiseen sekä liimaa (esim. Erikeeper, Tacky glue.. ) ja esim. coctailtikun liiman laittamiseen. Pinsettien käyttö helpottaa lehtien asettelua.

IMG_4436

Aloita värjäämällä rautalanka ruskealla akryylimaalilla: ota sormiin maalia ja vedä rautalanka muutaman kerran sormien välistä. Kun maali on kuivunut, leikkaa rautalanka sen pituisiksi oksiksi, kuin haluat saunavastan olevan. Osa kannattaa jättää lyhyemmiksi, jotka kootaan saunavastaan uloimmaisiksi. Jätä yksi pätkä vastan sitomista varten, siihen ei laiteta lehtiä.

Leikkaa lehtiaihiot kolmeen osaan kuten alla olevassa kuvassa.

IMG_4355

Taita jokainen lehtipari keskeltä, niin että saat kaksi lehteä joiden välissä on taitos.

IMG_4345

Laita liimaa kuhunkin lehtipariin. Vaihtoehtoisesti voit laittaa liiman myös oksaan jos se tapa tuntuu sinusta helpommalta.

IMG_4346

Aloita lehtien liimaus latvasta ja etene ylhäältä alas. Tee näin jokainen oksa. Muista jättää oksan alaosaan tilaa, että saat sidotuksi oksat kimpuksi. Kun lehdet on liimattu ja saaneet kuivua, kokoa oksat kimpuksi ja pyöräytä säästämäsi rautalanka oksien ympäri.

IMG_4347IMG_4351

Lopuksi kannattaa laittaa hiukan liimaa sormella vastan tyveen, ettei rautalangan ympärillä oleva värjätty lanka lähde purkautumaan.

Hyviä saunomishetkiä nukkekodin väelle!

saunavasta lauteilla

This entry was posted in Ohjeita.

Vastaa