Lelukauppaankin jotain pientä

Lelukauppaan valmistuu pikkuhiljaa uusia leluja. Nyt houkuttaa sirkusteema.

Vielä jotain mahtuisi, kunhan on pientä ;).

This entry was posted in Ohjeita.

Nukkehaaveilua

Lelukauppaan on ilmestyneet uusinta huutoa olevat nukenvaunut ja täynnä hoidettavia! Onneksi niitä saa käydä kaupalla hoitamassa ilmaiseksi.

Voisikohan nämä saada kaikki??

Voisikohan nämä saada kaikki??

This entry was posted in Ohjeita.

Ohje: Saunavasta

valmisvasta

Tarvitset:

– Lehtiaihioita, joissa on pyöreähköjä terälehtiä n. 20. Sopivia saa monilla kuvioleikkureilla, jotka ovat riittävän pieniä. Tässä vasta on tehty vihreästä paperista joka on hiukan tulostuspaperia paksumpaa

– Ohutta kangaspäällysteistä rautalankaa n. 40-50cm

Ruskeaa akryylimaalia

Lisäksi sakset rautalangan leikkaamiseen sekä liimaa (esim. Erikeeper, Tacky glue.. ) ja esim. coctailtikun liiman laittamiseen. Pinsettien käyttö helpottaa lehtien asettelua.

IMG_4436

Aloita värjäämällä rautalanka ruskealla akryylimaalilla: ota sormiin maalia ja vedä rautalanka muutaman kerran sormien välistä. Kun maali on kuivunut, leikkaa rautalanka sen pituisiksi oksiksi, kuin haluat saunavastan olevan. Osa kannattaa jättää lyhyemmiksi, jotka kootaan saunavastaan uloimmaisiksi. Jätä yksi pätkä vastan sitomista varten, siihen ei laiteta lehtiä.

Leikkaa lehtiaihiot kolmeen osaan kuten alla olevassa kuvassa.

IMG_4355

Taita jokainen lehtipari keskeltä, niin että saat kaksi lehteä joiden välissä on taitos.

IMG_4345

Laita liimaa kuhunkin lehtipariin. Vaihtoehtoisesti voit laittaa liiman myös oksaan jos se tapa tuntuu sinusta helpommalta.

IMG_4346

Aloita lehtien liimaus latvasta ja etene ylhäältä alas. Tee näin jokainen oksa. Muista jättää oksan alaosaan tilaa, että saat sidotuksi oksat kimpuksi. Kun lehdet on liimattu ja saaneet kuivua, kokoa oksat kimpuksi ja pyöräytä säästämäsi rautalanka oksien ympäri.

IMG_4347IMG_4351

Lopuksi kannattaa laittaa hiukan liimaa sormella vastan tyveen, ettei rautalangan ympärillä oleva värjätty lanka lähde purkautumaan.

Hyviä saunomishetkiä nukkekodin väelle!

saunavasta lauteilla

This entry was posted in Ohjeita.

Ohje: Matto

Räsymatto

 

Helpon räsymaton ohje:

Tarvitset pohjakankaan, sopivan värisiä lankoja sekä liimaa. Suojaa pöytä kankaan alta esim. paperilla.

Pohjakankaaksi käy mikä tahansa kangas, mutta raidat saa pidettyä hyvin suorassa, mikäli käytät raidallista tai ruudullista kangasta. Leikkaa kangas niin, että raidat ovat allekkain kuten lopullisessa matossakin. Pohjakankaaksi käy mielestäni hyvin melko ohut kangas, jotta matto pysyy sopivan ”laskeutuvana”.

Pätki aluksi langat sopivan mittaisiksi, hiukan yli pohjakankaan. Aloita liiman levitys jommasta kummasta päästä. Levitä liimaa reilusti, muutaman  langan verran kerrallaan ja asettele langanpätkät paikoilleen töpöttelemällä. Huomaa, että liima läpäisee pohjakankaan, joten nostele kangasta alustasta (paperista) irti aina kun olet lisännyt muutamia langanpätkiä. Seuraa pohjakankaan raitojen avulla, että rivit pysyvät suorassa.

Lopuksi työn voi vielä venytellä suoraksi ennen kuivumista. Anna kuivua rauhassa ja leikkaa sen jälkeen ylimääräiset reunasta pois. Kuvassa oikeanpuoleinen matto on vielä leikkaamatta. Työ saattaa vetää hieman kippuraan, voit leikkauksen jälkeen hieman kostuttaa ja laittaa painon alle suoristumaan.

Näissä matoissa olen käyttänyt muliinilankaa, mutta muutkin langat käyvät. Alkuperäinen ohje ei ole omani, olen vuosien saatossa löytänyt jonkin vastaavan ja nyt mukaillut sitä. En vain yhtään muista mistä tai kenen on alkuperäinen tutoriaali.